Hem » Larm & Säkerhet » Brand » Tillbehör brand » Branddetektorinterface FA-1

Branddetektorinterface FA-1

Artnr: 20305

Beskrivning

Allmänt

Få total trygghet med FA-1, det universella branddetektorinterfacet som är perfekt för att ansluta dina konventionella 2-tråds branddetektorer till valfri centralapparat för inbrottslarm eller annan utrustning. FA-1 är utrustad med en övervakad sektion som klarar upp till 20 st branddetektorer, separata reläutgångar för brand och fel samt en återställningsingång. Dessutom klarar FA-1 både 12 och 24 volts detektorer.

Med möjligheten att erhålla 50/50 puls på brandreläet och använda dubbelpuls på resetingången för att erhålla Tysta Larmdon/återställning i två steg, ger dig FA-1 maximal säkerhet. FA-1 levereras utan kapsling, men passar perfekt i vår plastkapsling med artikelnummer 12155 och E-nummer 6310125, som har plats för två kort.

Funktioner

FA-1 har en övervakad sektionsingång för upp till 20 st brand- detektorer och en potentialer växlande reläutgång för brand som aktiveras när en branddetektor på sektionsingången utlöser larm. Felreläet ligger draget i normalläge och släpper vid fel eller kortslutning på sektionsingången och när enheten blir spänningslös.

Resetingången används för att återställa detektorernas brandindikering. Återställningsfunktionen kan väljas som automatisk eller manuell. Ingången kan även användas för att bortkoppla brandsektionen. Det finns även ett funktionsläge för göra om brandleläet till en pulserande reläutgång (valbart i två hastigheter), som kan användas för larmdon (utgången är ej övervakad).

Teknisk specifikation

 Teknisk specifikation: 
 
Spänning: 8-24 VDC
Strömförbrukning i vila: 8V: 50 mA, 12V: 32 mA, 12V: 17 mA
Strömförbrukning vid larm: 8V: 75 mA, 12V: 54 mA, 24V: 24 mA
Övervakad sektionsingång: Ja, EOL=10k
Reläutgång för brand: Växlande potentialfri (NC, NO), 2A 30 VDC, kan väljas som fast eller puls i två hastigheter
Reläutgång för fel: Växlande potentialfri (NC, NO), 2A 30 VDC, ligger draget i normalläge och släpper vid kortslutning, avbrott och spänningsfel
Mått (BxHxD): 75 x 45 x 15 mm

Filmer

Dokument och filer